Garanția pentru tratamentele dentare, inclusiv tratamentele protetice, poate fi dată de către cabinetul dentar. Trebuie să știi că nu toate tratamentele pot beneficia de garanție (reparație fără costuri suplimentare în cazul unor defecte sau chiar înlocuirea lucrărilor), deoarece există situații în care alți factori externi pot afecta integritatea unei lucrări protetice, cum ar fi diferite boli: diabet, osteoporoză, boli parodontale sau bruxismul.
Chiar dacă garanția poate fi discutabilă, fiecare tratament protetic trebuie să aibă un certificat de conformitate care să ateste buna execuție a lucrării în conformitate cu normele medicale și cu planul de tratament ales. White Works oferă certificate de conformitate tuturor lucrărilor confecționate în laboratorul său. Acestea atestă că lucrarea dentară a fost executată în condiții optime folosind realmente materialele solicitate în comandă inițială.
Cele mai uzuale cazuri sunt cele în care dentistul face recomandările în ceea ce privește materialul din care se va confecționa lucrarea dentară. Este dreptul pacientului să se intereseze de diferența dintre materiale și, bineînțeles, calitatea lucrării aferente.
Ca exemplu, avantajele folosirii porțelanului pentru realizarea esteticii dinților sunt mult mai numeroase decât obținerea unei copii mai bune a dinților din punct de vedere vizual: porțelanul nu este permeabil pentru salivă și pentru orice alte substanțe cu care ajunge în contact, deci nu își modifică culoarea și nu reține placa bacteriană ca alte materiale care sunt microporoase. Duritatea porțelanului este similară cu cea a smalțului dinților naturali, deci se comportă ca un dinte natural în timpul masticației, fiind cel mai bine tolerat de către organism, înlăturând pericolul de apariție a iritațiilor.
Mulți pacienți sunt nemulțumiți de lucrările dentare pe care le consideră lucrări finale încă din prima încercare. Pacienții nu sunt informați că pot întoarce orice lucrare dentară de ori câte ori doresc, în vederea ajustării acesteia conform cu cerințele inițiale solicitate. Astfel, menționând dentistului, acesta poate întoarce lucrarea dentară către laboratorul dentar oricând pentru anumite retușuri.
Ar fi recomandat ca pacienții să aleagă cabinetul de tehnică dentară la fel cum își aleg dentistul. Pentru aceasta, trebuie consolidată educația în ceea ce privește medicina dentară, iar pe pacienți ar trebui să-i intereseze la fel de mult cine le execută lucrarea propriu-zisă pentru a-și asigura o calitate maximă a lucrărilor stomatologice.
Lucrarea dentară reprezintă o rezolvare estetică (frumusețe) și funcțională (medicală) a unei probleme dentare. Mai pe scurt, reprezintă înlocuirea unor coroane dentare lipsă sau distruse parțial prin dispozitive diverse care reconstituie aceste organe și redau estetica și funcțiile pierdute.
Trebuie făcut un echilibru între cele două caracteristici – estetică și utilitate. O lucrare dentară înseamnă o colaborare eficientă între tehnicianul dentar și dentist. White Works își propune să ducă la superlativ noțiunea de colaborare între tehnicianul dentar și dentist, astfel convertind precizia și pasiunea într-o lucrare dentară perfectă pentru fiecare caz clinic în parte.
Rolul tehnicianului dentar este de a executa lucrări protetice unicat, specifice fiecărui pacient în parte după planul de tratament și indicațiile medicului dentist, folosind tehnologii și materiale specifice. O bună colaborare între cei doi duce la rezultate excepționale.
Tehnicianul dentar nu are relații de colaborare directe cu pacienții, el poate interveni doar ca sprijin tehnic pentru medicul dentist. Totuși, pacientul este bine să știe cât mai mult despre laborator, deoarece este interesat să primească în final o lucrare dentară de cea mai bună calitate, care poate fi făcută doar într-un laborator care să respecte toate standardele.
Rolul unui dentist este acela de a stabili planul de tratament, de a trata afecțiunile de la nivelul cavitații bucale și a dinților și de a stabili tipul de lucrări protetice dacă este cazul. Rolul unui dentist în executarea unei lucrări stomatologice ține în primul rând de standardele medicinei dentare. Acestea încep de la norme de igienă până la metode de utilizare corectă a instrumentelor și a măsurătorilor dentare, precum și eficiența analizei cazului stomatologic al clientului.
Rolul tehnicianului dentar în finalizarea unei lucrări dentare constă în respectarea detaliilor aferente comenzii cu o acuratețe maximă și de a folosi tehnica necesară în parametrii optimi astfel încât lucrarea să nu beneficieze de economii atât la timpii de execuție, cât și privind calitatea materialelor.
În mod normal, nu ar fi necesară cunoașterea laboratorului de către pacient, dar din cauză că lucrarea protetică reprezintă finalul unui tratament dentar mai complex, orice persoană responsabilă și dornică să primească un lucru de calitate ar trebui să știe care este nivelul laboratorului care se va ocupa de frumusețea și sănătatea sa și pentru a verifica dacă dentistul care a făcut tratamentele folosește pentru el tot ce este mai bun.